WordPress en Joomla

Wordpress en Joomla is software waarmee websites, webshops en blogs gemaakt en beheerd kunnen worden. Zo’n CMS (Content Management System) biedt de gebruiker een simpele manier voor het maken of bewerken van een website.

In een soort tekstverwerking scherm (wat lijkt op bijvoorbeeld Microsoft Office) kan men zelf tekst, plaatjes etc. invoeren en zorgt de achterliggende code, dat deze ook zo afgehandeld en op de website getoond wordt. Dit zonder enige kennis van PHP, CSS, HTML etc.

Er zijn ook veel plugins (additionele componenten) en themes (layouts) gratis te verkrijgen, maar zij bieden niet altijd de gewenste ondersteuning als het even niet werkt. Wij kunnen u met zowel de installatie van plugins of themes helpen. Bekijk hievoor onze onderhoudspakketten.

wp-picture

CMS GEBRUIK :

GEEN CMS 56%
WORDPRESS 27%
OVERIGE 15.3%
JOOMLA 2.7%

Het is begrijpelijk dat als u geen verstand hebt van een CMS (Content Management System), zoals WordPress of Joomla, u hier al helemaal geen keuze in kunt maken. Hieronder zullen wij de verschillen proberen uit te leggen.

Van alle bestaande websites gebruikt gemiddeld 55.4% van de beheerders geen CMS en wordt de website met de hand geschreven en gemaakt. WordPress staat op de 2e plek, waarbij deze op een kwart (26.5%) van alle website geïnstalleerd staat. Dan op de derde plek staat Joomla met percentage van 2.7%

Er zijn naast WordPress en Joomla nog meer CMS-systemen, zoals Magento, Drupal Blogger etc. Drupal hoort tot de top drie, maar vereist meer kennis van PHP, HTML of CSS. Elk heeft zo zijn eigen voor en/of nadelen.

Wordpress en Joomla vergeleken

wordpress-logo

joomla-logo

Gestart

2003

2005

Aantal x gedownload

142 +  Miljoen

68 +  Miljoen

Prijs

Gratis

Gratis

Themes

7.000 +

2.800 +

Plugins

46.000 +

9.000 +

Installatie tijd

+/- 5 min.

+/- 10 min.

Update frequentie

+/- 41 dagen

+/- 32 dagen

1 klik installatie

Ja

Ja

Gebruik

Blogs, zakelijke website
midden en kleinbedrijf

E-commerce en social netwerk