SSL Certificaten

 

SSL-CertificatenDeze SSL certificaten zorgen ervoor dat uw website in ieder geval een stuk veiliger zal zijn. Het verzenden van informatie van en naar uw website gaat altijd gepaard met risico dat kwaadwillenden deze informatie willen inlezen. Met zo’n SSL-certificaat is de kans kleiner dat deze informatie ook daadwerkelijk door kwaadwillenden wordt onderschept. Deze data wordt door middel van het SSL protocol beveiligd. Deze domein gevalideerde certificaten, worden meestal gelijk verstrekt, mits het domein een “verdachte” status heeft, dan zal deze handmatig gecontroleerd worden.

 

Er zijn verschillende soorten certificaten, namelijk:


DV – Domeinnaam gevalideerd.
Deze certificaten bevatten geen bedrijfsgegevens en er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager ook daadwerkelijk de domeinhouder is of in ieder geval controle heeft voor het aangevraagde domein. Dit gebeurd d.m.v. een email welke kan worden verzonden aan: postmaster, webmaster, hostmaster, admin of administrator@uweigendomein.nl. Dit certificaat is dan ook eigenlijk het best geschikt voor een (persoonlijke) website, voor waar alleen de informatie veilig moet worden verzonden.

OV – Organisatie gevalideerd.
In tegenstelling tot de DV certificaten, bevat dit certificaat wel de gegevens van uw bedrijf. U geeft de eindgebruiker het bewijs, dat het bedrijf ook daadwerkelijk de eigenaar is van de website. De bedrijfsgegevens worden niet prominent in beeld getoond. Bij het aanvragen van dit certificaat, wordt er contact gezocht met de aanvrager en worden de gegevens nagelopen via openbare registers, zoals de Kamer van Koophandel. De levering duurt dus enige dagen en er wordt telefonisch contact gezocht.

EV – Extended gevalideerd.
Dit uitgebreide gevalideerde certificaat geeft als een van de belangrijkste kenmerken een groene adresbalk in de browser. Tevens staat de naam van de organisatie hier ook bij en de uitgever van dit certificaat. Daarom geeft dit certificaat het hoogst geboden vertrouwen aan de eindgebruikers. Ook bij het aanvragen van dit certificaat, zullen de gegeven worden gecontroleerd bij de openbare registers, zoals de Kamer van Koophandel. Ook wordt er telefonisch contact opgenomen met de aanvrager en zullen er bij sommige leveranciers documenten getekend geretourneerd moeten worden.

Stap voor stap begeleiding voor het bestellen van het juiste SSL Certficaat