E-mail beveiliging

E-mail beveiliging

Onze mail servers zijn inmiddels voorzien van DMARC, SPF en DKIM ter beveiliging. Dit om te zorgen dat er geen valse e-mails vanaf uw domein verstuurd kunnen worden en zorgt voor een beter beveiliging tegen spam. Toch adviseren wij om een spamfilter te activeren op uw domein. Hiermee kunnen wij u uiteraard ondersteunen. Neem hiervoor gerust contact op met support

SPF:
Hiermee wordt er een DNS-record opgenomen, dat aangeeft welke systemen mail voor het gekozen domein mag versturen. Dit betekend dat mail van dat domein ( b.v @ uw domein .nl) alleen verstuurd mag worden van de opgegeven IP-adres reeksen. Zo niet, dan is deze mail als verdacht aangemerkt, door de ontvangende partij.

DKIM:
Hierdoor worden onze mailservers, voorzien van een ‘private key’ (een cryptografische handtekening) en voegt deze toe aan de DKIM-header van de e-mails. Hierdoor krijgen alle e-mails een soort echtheidskenmerk. Dit kenmerk word door de ontvangende partij opgezocht met DNS en gecontroleerd of deze private key overeenkomen. Als dit overeenkomt dan staat vast dat de e-mail onderweg niet is aangepast. Klopt dit niet, dan krijgt deze e-mail een slechte reputatie en zullen dan vaak ook niet doorgelaten worden.

DMARC:
Hiermee kan in DNS een beleid kenbaar gemaakt worden, dat als SPF of DKIM niet kloppen, deze e-mail automatisch in de spamfolder terecht komen.

 

 

Over de Auteur

Plaats een reactie