10 WordPress tips

10 WordPress tips

 

1.  Houd je WordPress versie, plugins en thema’s altijd up-to-date.
In deze updates zitten namelijk verbeteringen die zowel de werking als de beveiliging ten goede komen.

 

2.  Gebruik geen admin als gebruikersnaam
Het eerste wat hackers zullen proberen om binnen te komen op je website, is om in te loggen op je website. Vaak wordt er gekozen voor standaard of gemakkelijke te raden wachtwoorden. Deze zijn vaak snel of gemakkelijk te achterhalen. Gebruik daarom een niet standaard gebruikersnaam en een moeilijk wachtwoord.

 

3.  Plaats een SSL-certificaat op je website
SSL zorgt ervoor dat de verbinding tussen de websitebezoeker en de server is versleuteld. Als je bijvoorbeeld je bankgegevens invult op een webshop, worden deze gegevens vaak versleuteld verstuurd naar de server. Hierdoor is het voor een hacker niet mogelijk om deze gevoelige informatie te onderscheppen.

 

4 Gebruik geen illegale thema’s of plugins
Door te besparen op een paar euro, kunnen de kosten vaak hoog oplopen. In deze illegaal te downloaden plugins of thema’s, zitten vaak extra schadelijke codes bijgevoegd Hierdoor kan men vaak ongeoorloofd toegang krijgen tot uw website en zo ook tot uw gegevens.

 

5 Benchmark de website
Bezoekers houden van snelle pagina’s en willen niet lang wachten, totdat deze is geladen Je kunt de performance van je website testen via bepaalde sites. Google heeft bijvoorbeeld de webpage speedtest tool ontwikkeld voor een globaal beeld. Een andere website welke je kunt gebruiken is Pingdom tools, welke hier een duidelijk en overzichtelijk beeld geeft.

 

6 Gebruik ALT-Tag op je afbeeldingen.
Deze zijn er voor mensen die deze plaatje niet kunnen zien en zo kunnen lezen waar jouw afbeelding voor staat. Belangrijk is dat Google deze afbeelding indexeert en als mensen zoeken op afbeeldingen en je gebruikt de ALT-tag, je site beter vinden.

 

7 Zorg voor een zoekmachine vriendelijke website
Zoekmachines willen natuurlijk het beste resultaat voor een zoekopdracht tonen. Je website zal dan ook duidelijke en doelgerichte antwoord moeten geven op zo’n zoekopdracht. Een aantal voorbeelden van zulke aanpassingen zijn:

  • Juiste indeling van teksten en formaten (Headings)
  • Toepassen en instellen door het goed gebruiken van keywords.
  • Zoekmachine vriendelijke URL’s en pagina’s (aanpassen permalinks)
  • Gebruik van Metatags en goede content

(Meer info hierover in ons volgende blog)

 

8 Social Media koppelingen.
Hierdoor kan men gemakkelijk en snel reageren op b.v een artikel, zonder dat er persoonlijke gegevens moeten worden ingevuld. Ook geeft b.v Google website’s met zo’n social media koppeling een hogere score.

 

9 Maak backups
Zorg voor goede backups van je website bestanden, als van je (MySQL) database. Mocht je nu een fout maken tijdens het bewerken of aanpassen van je website, je deze altijd kunt herstellen via een backup. Je kunt hiervoor plugins downloaden en installeren, welke automatische backups voor je maakt.

 

10 Gebruikt statistieken
Door bijvoorbeeld Google Analytics te gebruiken, kan je een hoop te weten komen, over de werking van je website. Je kunt bijvoorbeeld zien welke pagina het meest bezocht word of welke het minst. Met deze informatie kan je o.a de website zo verbeteren, dat men vaker en langer op je website blijft

 

Over de Auteur

Plaats een reactie